FAQ

Hoe werkt het?

myFiFi is een onafhankelijk internetnetwerk dat op de daken van gebouwen in stadswijken antennes plaatst. Deze antennes zenden binnen een zone van +/- 300 m een wifisignaal uit.

Waarom een nieuw onafhankelijk netwerk?

Hoe zit het met de dekking van het myFiFi-netwerk?

Het myFiFi-netwerk is op dit moment volop in ontwikkeling. myFiFi is een onafhankelijk internetnetwerk dat op de daken van gebouwen in stadswijken antennes plaatst. Deze antennes zenden binnen een bepaalde zone een wifisignaal uit. De antennes zijn via een supersnelle draadloze verbinding met de hoofdstations van myFiFi verbonden. De hoofdstations staan zelf rechtstreeks in verbinding met het internet. Hoe meer antennes, hoe uitgebreider het myFiFi-netwerk zal zijn. Als particulier kunt u aan de ontwikkeling van het netwerk bijdragen in ruil voor gratis internet.

Wat als ik niet in een myFiFi-zone woon?

U kunt Pionier worden. U krijgt dan gratis internettoegang (link naar Pionier). Dit betekent dat u aan onze technici toestemming geeft om een antenne op uw dak te plaatsen.

Is wifi slecht voor de gezondheid?

Hierover bestaat discussie in de wetenschappelijke wereld. De meningen zijn nog verdeeld. Organisaties zoals bijvoorbeeld de Wereldgezondheidsorganisatie, de Fondation Santť et Radiofrťquences en het Franse agentschap voor gezondheidsveiligheid, milieu en arbeid hebben onderzoek gedaan naar de invloed van wifi op de gezondheid. De meerderheid van deze wetenschappers heeft geconcludeerd dat er bij normaal gebruik geen reden is om te vermoeden dat wifi slecht zou zijn voor de gezondheid.

Ondanks deze geruststellende conclusies is het gebruik van wifi op scholen in bepaalde landen afgeraden of zelfs verboden (Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-BrittanniŽ, OostenrijkÖ) op grond van het voorzorgsprincipe. Voor meer informatie over voor- en tegenstanders van wifi: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi